Corona-update: Cursuslocaties kunnen om coronapas vragen

Tijdens de persconferentie op dinsdag 14 september kondigde de overheid verdere versoepelingen aan van de coronamaatregelen. Zo vervalt vanaf 25 september de anderhalvemetermaatregel en zijn mondkapjes alleen nog verplicht in het openbaar vervoer, in taxi’s en op aangewezen plekken op luchthavens en in vliegtuigen. Wél is in de horeca, bij sport- en andere evenementen en muziek- en theatervoorstellingen een coronapas noodzakelijk.

Met dat laatste kunt u ook te maken krijgen als u een opleiding volgt via ATEXcertificaat. Veel van onze trainingen vinden immers plaats bij externe locaties als hotels. Zo’n locatie kan van haar gasten een geldige coronapas (de inmiddels bekende QR-code) vragen. Gaat u een cursus volgen via ATEXcertificaat en kunt of wilt u uw coronapas niet delen met derden? Neem dan contact met ons op om de alternatieven te bespreken. U kunt ons bereiken via info@ATEXcertificaat.nl of 070-514 6434.

Basisregels
Ook na de versoepeling van de coronamaatregelen vanaf 25 september blijft er een aantal basisregels gelden waarmee we besmett­ing van onszelf en anderen kunnen voorkomen. Zo is de anderhalvemetermaatregel weliswaar niet meer verplicht, maar blijft afstand houden een veilige afstand, ook als je al gevaccineerd bent. Daarnaast blijft het belangrijk om regelmatig goed je handen te wassen, in je elleboog te hoesten en niesen en te zorgen voor voldoende frisse lucht thuis en op je werkplek. Vanzelfsprekend blijft ook testen en thuisblijven bij klachten erg belangrijk om ervoor te zorgen dat minder mensen besmet raken.

Omboekgarantie
Ook komende tijd hanteert ATEXcertificaat nog de omboekgarantie. Voelt u zich voorafgaand aan een cursus niet lekker? Blijf dan thuis! Als u dit minimaal 24 uur vóór de cursus aan ons doorgeeft, wordt de cursus gratis verplaatst.

Veelgestelde vragen
Wilt u meer weten over hoe we bij ATEXcertificaat omgaan met het coronavirus en de maatregelen daartegen? Check dan ons overzicht met veelgestelde vragen.